Желирана риба
Необходими продукти
  • • 1 кг бяла риба
  • • копър
  • • 1 стрък праз
  • • 1 бр. морков
  • • корен от могданоз
  • • 2 глави лук
  • • 4 зърна черен пипер, 2 дафинови листа, сол
  • • 2 бр. белтъци
  • • 5 г желатин на 1 ч.ч. бульон
  • • пресен магданоз
  • • лимон
  • • хрян
Начин на приготвяне
Рибата се почиства. Отрязват се главата и опашката й, а костите се отстраняват. Нарязва се на парчета. Главата и опашката се заливат със студена вода и се кипват. Пяната от бульона се отделя, добавят се солта, и нарязаните ароматни корени, подправките и се вари 20 минути. Течността се прецежда. В нея се слагат парчетата риба и се варят до готовност. С решетъчна лъжица се изваждат. След това се поставят в топени предварително в студена вода форми или в овални плоски чинии. Бульонът се прецежда отново. Към него се добавя разтвореният предварително във вода желатин и разбитият белтък. Всичко това се загрява и се оставя да престои 30 минути. Отново се прецежда бульона - този път през двойна марля. С него се заливат парченцата риба, поставени в чиниите. Порциите се украсяват с парченца лимон и ситно нарязан магданоз. Ястието се сервира с хрян.

Рецептата е добавена от zlatina на 29 Април 2009 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.