Желирана риба с майонеза
Необходими продукти
- • 400 г рибено филе
- • 2 ч.ч. сухо бяло вино
- • 2 бр. домати
- • 300 г майонеза
- • 2 ч.л. желатин
- • 2 с.л. вода
- • няколко зърна черен пипер
- • сол
- • магданоз
- • 1 бр. домат за украса
Начин на приготвяне
Рибеното филе се сварява във виното, в което са добавени няколко зърна черен пипер и сол на вкус. Охлажда се, отцежда се и се нарязва на парченца. Желатинът се залива със студената вода и след като набъбне, се разтопява на водна баня. Оставя се да изстине (но не и да се стегне) и се разбива с майонезата. Дъното на малка форма се застила с тънко прозрачно фолио и отгоре се налива слой майонеза. Нареждат се парченца риба, върху тях - тънки кръгчета домати. Заливат се с майонеза, нареждат се останалата риба и домати и всичко се покрива с останалата майонеза, формата се слага за 2 часа в хладилника, за да се стегне желето. Преди поднасянето съдържанието на формата се обръща в чиния. Желираната риба се гарнира със стръкчета магданоз и резенчета домат
Рецептата е добавена от senta на 15 Декември 2007 г.
Източник: Кулинарни изненади за коледа
Източник: Кулинарни изненади за коледа
Още рецепти за:
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.