Желиран бадемов крем с наров сироп
Необходими продукти
  • • 200 г обелени бадемови ядки
  • • 230 г захар
  • • 500 мл прясно мляко
  • • 25 г желатин
  • • 300 г сметана
  • • няколко капки бадемова есенция
  • • няколко капки ванилова есенция
  • • 2 бр. едри зрели нара
Начин на приготвяне
Обелените и нарязани бадемови ядки се смилат в кухненски комбайн заедно с 50 г захар на хомогенна маса. Млякото се кипва със 100 г захар. Добавят се смлените бадеми и есенциите, сместа се сваля от огъня, разбърква се и се оставя да престои 1 час. След това се прецежда през тензух или марля, като бадемите се изстискват добре. Ароматизираното мляко се загрява отново на огъня. Добавя се желатинът, предварително накиснат в малко студена вода, за да набъбне. Сместа се сваля от огъня и се разбърква, докато желатинът се разтопи напълно, след което се охлажда. Сметаната се разбива и внимателно се прибавя към бадемовото мляко. Кремът се изсипва в пръстеновидна къдрава форма, изплакната със студена вода, и се оставя в хладилника да се стегне. Наровете се обелват, зърната им се отделят и 1-2 с.л. от тях се оставят за украса. Останалите се смилат в кухненския комбайн и се прецеждат. Полученият сок се налива в малка тенджерка и се вари 20 минути с останалата захар. Преди поднасянето желираният десерт се обръща в чиния за сервиране, полива се с охладения наров сироп и се украсява с отделените нарови зърна.
Рецептата е добавена от senta на 14 Декември 2007 г.
Източник: Кулинарни изненади за коледа
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.